Enne koondamisteate edastamist töötas Qualitexi Sindi tehases 84 inimest.

Ettevõtte prioriteet on kõigi kliendisuhete jätkumine ja ka äritegevuse laiendamine, mis ei ole aga paraku Eestis kujunenud majanduskeskkonnas enam võimalik, selgub pressiteatest. Ettevõtte teatel jäävad kõik tootmisega seotud sertifikaadid ja nõuded kvaliteedile samaks. Lisaks saab ettevõtte klientidele pakkuda laiemat tootevalikut ning täiendavat tarnekindlust.

Qualitexi omanik ja juhatuse Kristi Täht ütles, et Inflatsioon, kõrged energiahinnad ja koroonaajastu mõjud on iseloomulikud kõigile Euroopa Liidu riikidele, aga meetodid, kuidas majanduskeskkonda ja konkurentsivõimet hoitakse, on riigiti erinevad.

„Mul on väga kahju meie kvalifitseeritud inimestest, kellele see raske uudis tuli edastada, aga paraku tuli valida halva ja väga halva lahenduse vahel. Viies osa tegevusest üle mujale Euroopasse, suudab ettevõte säilitada konkurentsivõime ja jätta pooled töökohad siiski veel Eestisse,“ sõnas Täht.

90 protsenti Sindis toodetud materjalidest läks ekspordiks välisturgudele.

Sindis tegutsev tööstusettevõte Qualitex rajati 1997. aastal. Tekstiiilitööstuse traditsioonid ulatuvad Sindis aga möödunud sajandi algusesse.