XYB modulaarne platvorm võimaldab maailma pankadel jt ettevõtetel vahetada välja iganenud tehnoloogilised lahendused uute ja modernsete vastu. XYB tehnoloogia on juba praegu kasutusele võtnud näiteks rahvusvaheline pank Investec.

Monese kaubamärgi all jätkab ettevõtte algne tegevus, mis keskendub tänapäevaste ja digitaalsete pangandusteenuste pakkumisele miljonitele inimestele kogu Euroopas ja Suurbritannias.

Järjest kasvav nõudlus

Uue ärisuuna edu taga on järjest kasvav nõudlus tipptasemel pangandustehnoloogia järele nii tavapankade, finantsasutuste kui ka teiste ettevõtete seas. Pangandusplatvormiga soovib Monese kõrvaldada turu tühimiku tavapanganduse valdkonnas, mis on praegu suures sõltuvuses kulukatest traditsioonilistest pangandussüsteemidest.

„Näeme sellel tehnoloogial suurt tulevikku ja meie B2B suuna jaoks ka peamist kasvupotentsiaali. Samal ajal jääme truuks Monese algsele suunale kus oleme seadnud eesmärgiks peagi kasumisse jõuda,“ rääkis Monese asutaja ja juht Norris Koppel.

Pärast seda, kui Investec võttis Monese platvormi kasutusele, järgnes elav huvi Monese tehnoloogia vastu teistelt pankadelt ning tõelise hoo andis uuele ärisuunale strateegiline partnerlus globaalse pangaga HSBC, kes investeeris Monesesse eelmisel aastal 35 miljonit dollarit. Koppeli sõnul suunas Monese investeeringu platvormi arendusse ja selja taga on väga töö rohke ja edukas aasta.

Ülipaindlik ja mugav süsteem

Praeguseks on Monese modulaarne pangandusplatvorm Euroopas kõige modernsem ja kõige kergemini seadistatav ning võimaldab väga ökonoomset haldamist. Monese pangandusplatvormi teeb unikaalseks nn tuumavaba innovaatiline lähenemine. „Tulevikupanga tehnoloogiasüsteem koosneb paljudest erinevatest moodulitest, mitte ühest valmis ehitatud „tuumast“. Sisuliselt pakub XYB platvorm paljusid erinevaid tükke, millest iga pank saab valida, mille järele neil on vajadus. Tulemuseks on ülipaindlik ja mugav süsteem, mis muudab teenused klientidele kergemini kättesaadavaks ja hallatavamaks,“ selgitas Koppel.

Norris Koppeli sõnul tulevad Monese kaks ärisuunda kokku ühtse missiooni alla, milleks on suurepärastele pangandusteenustele ligipääsu võimaldamine võimalikult paljudele inimestele. „XYB tuumavaba pangandusplatvormi kaudu puudutame oma tegevusega veelgi suuremat hulka inimesi ning uue ärisuuna lisamine oli loogiline jätk senitehtule,“ rääkis Koppel.

XYB globaalne turupotentsiaal on hinnanguliselt umbes 700 miljardit naela.

Monese on Eesti juurtega juhtiv üle-euroopaline finantstehnoloogia ettevõte, mis pakub nutikaid finantsteenuseid miljonitele tarbijatele üle Euroopa. Ettevõte on tänaseks kogunud 208 miljonit dollarit sellistelt märkimisväärsetelt investoritelt nagu HSBC, Investec, Outward VC, Kinnevik, PayPal Ventures ja Augmentum.

Monesel on mitu miljonit klienti üle maailma ja see on esindatud enam kui 31 riigis.