17. mai seisuga oli sanktsioonide rikkumist Ühendkuningriigi valitsusele vabatahtlikult tunnistanud kokku 127 ettevõtet, selgub Financial Timesi rahandusministeeriumile esitatud infopäringu vastusest. Tunnistades vabatahtlikult rikkumisi ja tehes koostööd uurijatega, saavad ettevõtted karistusi leevendada.

Suurbritannia on pärast 2022. aasta veebruari kehtestanud sanktsioonid enam kui 1600 isikule ja ettevõttele Venemaal.

Suurbritannia on kehtestanud moratooriumi Briti isikute ja ettevõtete ärisuhetele enam kui kahe tosina panga ja enam kui saja oligarhiga.

Financial Timesi eest taotluse esitanud õigusfirma Pinsent Masons finantskuritegude partner Stacy Keen ütles, et sanktsioonide ulatus on pannud Briti ettevõtted tugevalt proovile, võttes arvesse, kui palju rohkem oli Venemaa lõimunud ülemaailmse majandusega võrreldes teiste sanktsioonide all olevate režiimidega nagu Iraan ja Põhja-Korea.

Läbipaistvuse puudumise probleemid lõplikult kasusaavate omanike ja Vene osanike kohta, kes võivad olla riiulifirmade taga, võivad muuta sanktsioonide järgimise tagamise Briti ettevõtete jaoks raskemaks.

Sidemete ulatust Ühendkuningriigi ja Venemaa vahel erinevatel tegevusaladel demonstreeriti mullu sellega, kui jalgpalliklubi Chelsea sattus kriisi Suurbritannia sanktsioonide kehtestamise tõttu selle toonase omaniku, Vene oligarhi Roman Abramovitši vastu.

See pani ajutiselt pausile tippklubi müügi ja seadis ohtu sponsorlepingud.