Tanel Talve ja Ivo Jaanisoo räägivad Ehitus 2024 podcast’is praegu välja töötamise järgus olevast kliimaseadusest just ehitussektori kontekstis.

Kas seadusega saavad ehitajad ette kabinetivaikuses sündinud karmid käsulauad? Kantsleri sõnul ei peaks kliimaseadus hakkama kedagi mitte sundima, vaid andma kõikidele osapooltele pigem kindluse. „See on selleks, et saada mängureeglid paika koos sektoriga. Just selliselt, et kulud ei muutuks ebamõistlikuks,“ ütleb saates Ivo Jaanisoo, rääkides kõiki huvitaval rahateemal, lisades, et ta ei näe küll, et seaduse jõustumisel peaksid hinnad järsku kerkima hakkama.

Kantsleri sõnul jõuame uue seadusega sinna, kuhu peaks ehitusmõjudes jõudma – mõtlema ehitise eluringile, kus selle valmis ehitamisele kuluv raha on ainult üks väike komponent. „Tegelikult peame vaatama pikka horisonti. Et ehitise kulud kasutuse ajal oleksid mõistlikud ja ehitis teeniks kasutaja huvide kõrval ka ühiskonna huve võimalikult kõrgel määral ja oleks ka selles mõttes rahaliselt tasuv lahendus.“

Millest muust peale raha veel juttu, kuula juba saatest.

Saade on valminud kahasse aasta kõige olulisema ehitusvaldkonna koostöökonverentsi ja auhinnagalaga Ehitus 2024+, mis toimub 29. novembril Kultuurikatlas.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid