„Mandariinihooaeg on alles alguses, kulmineerudes novembri lõpus ja detsembris. Siiski saame juba praeguse müügi pealt hinnata, et eestimaalased armastavad mandariine ja need on populaarsed kohe sellest hetkest, kui need kauplustesse müügile jõudsid,“ kommenteeris Prisma kommunikatsiooni- ja vastutustundliku ettevõtluse juht Kristiina Tamberg.

„Tellime mandariine neist riikidest, kus on antud puuvilja hooaeg käimas ja praegu tulevad need meile Hispaaniast,“ selgitas ta.

Selveri kommunikatsioonijuhi Jürg Sameli sõnul alustas jaekett Hispaania klementiini, täpsemalt Arrufatina müügiga sel nädalal. „Müüme praeguse seisuga oluliselt rohkem kui eelmisel aastal. Hooaja vahetused on head, kliendid otsivad uusi maitseid,“ ütles Samel.

Detsembris müüakse 600 tonni mandariine

Ta lisas, et oktoobris müüs Selver ka Peruu klementiini Nadarcot võrreldes eelmise aastaga 84 protsenti rohkem.

Rimi Eesti ostujuhi Marilin Jürissoni sõnul tuuakse Rimi poodidesse mandariine lisaks Hispaaniale ka Itaaliast.

„Hetkel müüme umbes 30-40 tonni mandariine nädalas, aga kogused kasvavad iga nädalaga, mida lähemale jõuludele liigume. Vaadates varasemate aastate jõulunädalate müükide tulemusi, siis need olid ca 120-130 tonni,“ ütles Jürisson.

Maxima Eesti müügi- ja turundusjuht Jaanika Terasmaa sõnul ostab jaekett mandariine ja klementiine sisse paljudest riikidest. „Näiteks novembris toome neid peamiselt Hispaaniast ja Türgist, detsembris lisaks ka Kreekast, Itaaliast,“ ütles ta.

Terasmaa lisas, et jõulude eel ostetakse neid puuvilju palju. „Meil on Eestis kokku 84 poodi ning detsembris plaanime müüa neis mandariine ja klementiine kokku 600 tonni,“ selgitas ta.

Mandariinide ja klementiinide kvaliteet ja maitse sõltub sordist ning kliimast. Kui puuvili saab natuke jahedamat õhku (mitte öökülma), siis muutub see magusamaks ja mahlasemaks, kirjeldas Terasmaa.