Täna tähistab Eesti Kaubandus-Tööstuskoda oma 98. aastapäeva piduliku vastuvõtuga Tallinna Tööstushariduskeskuses.

Kaubanduskoja juhatuse esimees Toomas Luman sõnas vastuvõtul peetud avakõnes, et enam ei ole kellelegi uudiseks, et ettevõtluses on täna keerulised ajad ning isegi poliitikud on hakanud seda vastumeelselt uskuma. Luman tõi ka välja, et haridus peab saama poliitikute prioriteediks ning väljakutsete lahendamiseks on oluline erakondade ülene pikaajaline kokkulepe, koos selge tegevuskava ja vastutajatega.

Kõne lõpusõnades puudutas Luman ka maksuteemasid tuletades kõigile meelde, et ei traditsiooniline ettevõtluse tulumaks, ettevõtlustulu maksustamine sotsiaalmaksuga või astmeline tulumaks, ei ole midagi innovatiivset, ega ka sellist, mis meid edukamaks teeksid.

„Isegi automaks, plastimaks, suhkrumaks ja kõike need teisedki vähem või rohkem tuntud maksud ei ole midagi, mis meid jõukamaks teeksid. Üksnes ettevõtlus ja ettevõtlikud inimesed, kelle ideede lendu, innovaatilisust ja riskijulgust ei piirata eos uute bürokraatlike reeglitega, aitavad meid saada jõukamaks ja elada hästi!“ lõpetas ta.

Loe pikemalt Geeniuse portaalist.