Venemaa kohalikud lennufirmad tegid ettepaneku pikendada kahe väikelennuki kasutusiga. Mitmed siiani kasutusel olevad Antonov An-24 ja An-26 lennukid on toodetud nimelt aastal 1962. Seega on lennukite keskmine vanus umbes 60 aastat.

Asjaolu teeb huvitavamaks see, et neljandik Antonovi lennukitest tuleks kasutusest kõrvaldada aastaks 2030. Lennukite sagenenud kasutuse tõttu tuleks need aga reaalsuses maha võtta juba 2028. aastal, vahendab Interfax. Tänase olukorra valguses, ei pruugi see siiski olla võimalik. Seega vanade lennukitega sõitmine jätkub.

Samas kinnitas Soome lennunduse eest vastutava direktori Jari Pöntinen väljaandele Helsingin Sanomat, et ka 50-aastane lennuk võib olla lennukõlbulik, kui seda on korralikult hooldatud koos vastavate varuosadega.

Lennukeid on Venemaal täna kasutuses umbes sadakond ning need on mõeldud väiksema hulga või kauba vedamiseks 500–1500 kilomeetri kaugusele. Täna pole aga Venemaal moodsamaid lennukeid, mis vananenud mudelid täielikult asendaks. Nii panustavadki nad ainult vanadele, kuid olemasolevatele lennukitele.