Narva piiripunkti juht Marek Liiva selgitas Ärilehe, et politseile teadaolevalt plaanib Venemaa ehitustöödega lõpetada 2025. aasta lõpuks. „Sel ajal ei ole võimalik Narvas kummaski suunas sõidukitega piiri ületada, kuid meie teada on ka edaspidi võimalik piiri ületada jalakäijatel,“ lisas Liiva.

Ametlikult ei ole siiski sellekohast teavitust Eestile tänaseks saadetud ning jutte Ivangorodi piiripunkti remonti minekust on liikunud varemgi, selgitas piiripunkti juht.

„Narva piiripunkti kaudu on käesoleval aastal siseneval ja väljuval suunal kokku toimunud ligi 190 000 (oktoobri lõpu seis) sõidukite piiriületust, mis on siiski oluliselt vähem kui see oli paar aastat tagasi enne koroonapandeemiat. Näiteks 2019. aastal ületas Narvas piiri mõlema suuna peale kokku 700 000 sõidukit. Politsei soovitab jätkuvalt ilma tungiva vajaduseta mitte Venemaad külastada.

„Selle töö tegemiseks, mida praegu teeme, on vaja teha ligi 600 lisakilomeetrit, mida tõenäoliselt keegi ei korva,“ ütles transpordifirma Narva Auto direktor ja kaasomanik Nikolai Burdakov. Tema sõnul jääb Eestist Venemaale ja Euroopast Venemaale minevaid sanktsioonivabasid veoseid järjest vähemaks, nii ei ole ka võimalik lihtsalt hinda tõsta, et kompenseerida kasvavaid kulusid Venemaa suunal, kirjutab Äripäev.