Mitmel rindel tegev Hans Markus Danilas (20) pole ainult kirglik muusik või mäesuusataja, vaid ka aktiivne investor. Tema huvi investeerimise vastu tärkas juba 15-aastaselt, mil ta nägi üht sugulast arvuti taga mingisuguseid tehinguid tegemas. Tema üllatus oli sedavõrd suur, kui sugulane ütles, et ostab Argentiina keskpanga aktsiad. Noore poisina ei suutnud ta tol momendil ära imestada, et lausa niimoodi võimalik ettevõtete käekäigust osa saada.

17-aastaselt tegi ema tema nimele LHV-sse investeerimiskonto. Nagu Hans Markus eelnevalt raamatutest lugedes teadis, siis tasub kohe tegudele asuda, mitte jääda sel teemal vaid raamatuid lugema. Tänaseks on ta peamiselt investeerinud USA börsile. Üks aktsiaoste on talle kõigest paari kuuga toonud ligi 30% tootlust.

Kõrvale pole ta vaadanud ka noorte seas populaarsest krüptost, ent tutvus jäi pigem üürikeseks. „Ma olen endale teinud selgeks, et ma ei osta asju, millest ma aru ei saa. Krüptost ma ei saa mitte midagi aru, tegemist on pigem lotomänguga,“ selgitab Danilas.

Mismoodi on õpetanud teda vanemad rahaga ümber käima? Millised olid tema esimesed investeeringud? Mis on suurimad positsioonid? Miks ei ole ta Balti börsile investeerinud?