Novo Nordiski aktsia avanes täna 4,3% kõrgemal võrreldes eelmise reede hinnast. Põhjuseks uuringu tulemus, mis kinnitas, et Wegovy kasutamine suuremas annuses vähendas veresuhkrut, mis on üheks oluliseks südamehaiguste esilekutsujaks. Järgnenud õusuga on Novo Nordiski aktsia aasta alguses kokku kasvanud 52%.

Muuhulgas tõestas uuring, et ravim, mida seostatakse peamiselt lihtsalt sellega, kuidas lihtsalt kilosid kaotada, on ka oluline elupäästev toime. JPMorgani analüütiku sõnul muudab säärane tulemus oluliselt paradigmat: nimelt on nüüd arstidel võimalik tegeleda enamike südamehaiguste algpõhjustega, mitte nende haigustega seotud sümptomitega.

Väidetavalt on südamehaigused esimesel kohal inimeste surmapõhjustest maailmas, moodustades kolmandiku surmasid.

„Arstid mõistavad, et see ravim ei puuduta enam ainult kaalu ja välimust, vaid pakub ka olulisi tervise parendamise eeliseid,“ tõdeb Novo Nordiski tegevjuht Lars Fruergaard Jorgenson reedeses intervjuus.

Kaalulangetusravim nagu Wegovy on saanud sel aastal tõeliseks fenomeniks. Kuulsused reklaamivad ravimi kasulikkust, samas investorid on väga ettevaatlikud selles osas, kui palju võib taoline ravim mõjutada riiete- ja toidutööstust.