Täna oli Tallinna börsi põhinimekirja käive ligi 794 tuhat eurot. Kogu Baltikumi börsil kõige enam kaubeldud väärtpaber oli Enefit Green (739 tehingut). Samas kõige suurema kauplemiskäibega oli Šiaulių bankas (389 552 eurot). Kogu Baltikumi tõusjatest ja langejatest jäid peamiselt silma aktsiad Riia ning Vilniuse börsilt.

Ainsana tõusis täna veidi Vilniuse börsiindeks (+0,08%). Riia (-1,13%) ja Tallinn (-0,38%) näitasid aga langust.

Mis veel toimus?

  • Coop Pank teenis oktoobris 3,6 miljonit eurot puhaskasumit. Samas annab pank märku, et hoiuste intresside tipp on käes. Loe lähemalt.

  • Hiina suurim e-kaubanduse tegija Alibaba Group teatas vallaliste rahvuspüha raames, et kasv on aastaga võrreldes olnud tuntav. Samuti avalikustas Alibaba suurim rivaal JD.com, et on saavutanud rekordkõrged müügimahud. Loe lähemalt.

  • Novo Nordiski aktsia tegi korraliku hüppe, kui järjekordses uuringus tõestati, et kaalulangetusravimi Wegovy kasutamine aitab oluliselt vähendada infarkti ja suremisjuhtumite arvu rasvunud ning südamehaigustega inimeste seas. Loe lähemalt.

Nvidia täiustas protsessorit, et püsida domineerida turgu

Maailma üks väärtuslikemaid kiibitootjaid Nvidia täiustab enda H100 tehisintellekti protsessorit, lisades seekaudu tootele rohkem võimekust, et kindlustada domineerimine tehisintellekti turul.

Uus mudel nimetusega H200 annab võimaluse kasutada suure ribalaiusega mälu ehk HBM3, et paremini toime tulla tehisintellekti arendamiseks vajalike suurte andmekogudega. Amazon, AWS, Alphabet, Google Cloud ja Oracle Corp on kõik teatanud, et kavatsevad uue kiibi kasutusse võtta järgmise aasta algusest.

Nvida praegune protsessori järele on juba väga suur nõudlus. Niisamuti kasutavad seda enda ettevõtetes suurnimed nagu Larry Ellison ja Elon Musk.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on suur osa indeksitest kõik plussis. Kõige suuremat tõusu näitab Itaalia peamine börsiindeks FTSE MIB (+1%). Samas näitab märgatavat tõusu ka Hispaani peamine börsiindeks IBEX 35 (+0,55%).

USA börsilt näitab kõige suuremat minekut volatiilsusindeks VIX (+6,77%). Tõusnud on ka nafta (+0,41%). Suurimat langust näitab Nasdaq (-0,73%).