AS Kohimo tegeleb peamiselt tööstushoonete ja -rajatistele metallkonstruktsioonide valmistamise ja paigaldamisega. Ettevõte tegutseb Ida-Virumaal, kuid tootmishooned asuvad neil ka Tallinnas.

Augustis sõnas ettevõte tegevjuht Igor Kond Ärilehele, et turg, millel Kohimo tegutseb, ei ole olnud eriti heas seisus. „Suuremahulisi infrastruktuuri rajatisi, millele ettevõte on ajalooliselt spetsialiseerunud, enam ei ehitata,“ tõdes Kond. Sellest oli tingitud ka 61 töötaja koondamine.

2022. aasta möödus AS Kohimol raskelt, sest Ukraina sõda mõjutas suures osas seda, palju ettevõttele tööd jagus. Paraku ei jätkunud tööd ettevõttele piisavalt, sest Baltimaade ja Skandinaavia suuremate terminalide ning muu metallkonstruktsioone ja mahuteid vajav turg langes peaaegu täielikult ära, seisab ettevõtte eelmise majandusaasta aruandes.

2021. aasta lõpetas AS Kohimo poole miljoni euro suuruse kahjumiga. Eelmise aasta kahjum oli veelgi suurem, üle 2 miljoni euro. Ettevõtte müügitulu oli 2022. aastal veidi üle 7 miljoni euro. Selle aasta 30. septembri seisuga töötas ettevõttes veel 100 inimest - nüüdseks on neid alles vaid 62.

Ettevõte ei ole Ärilehe päringule uue koondamislaine osas veel vastust andnud.

AS Kohimo tegevjuht Igor Kond on veel kahe ettevõtte juhatuse liige: OÜ Kerogen ja Kiviõli Keemiatööstuse OÜ. Esimene tegeleb teadus- ja arendustegevusega loodus- ja tehnikateaduste vallas, teine aga naftatoodete tootmisega.

AS Kohimo alustas oma tegevust mahutite, torustike ja raud-betoonist konstruktsioonide paigaldamise alal 1953. aastal. Alates 2018. aastast kuulub AS KOHIMO Alexela Grupp kontserni.