Ida-Virumaa iduettevõtetest tegid suurima käibe RHOMTRIP (910 tuhat eurot), PROSW Analytics (576 tuhat eurot) ja Friedegggames (495 tuhat eurot).

Startup Estonia Ida-Viru tegevussuuna projektijuht Elina Dubova sõnas, et Ida-Virumaa iduettevõtted jätkavad kasvu. „Ida-Virumaa iduettevõtted näitavad ka praegusel keerulisel ajal stabiilselt tugevat kasvu, mis on idusektori keskmisest ligi kaks korda suurem. Kohalik startup-ökosüsteem on küll väga noor, kuid iga päev näen meie regioonis inimesi ja organisatsioone, kes panustavad kogu oma energia sellesse, et meil kasvaks uus ettevõtlik põlvkond ning kes on valmis alustavaid ettevõtjaid ja kõiki aktiivseid inimesi toetama, jagama nendega teadmisi, kogemusi ja kontakte,“ sõnas Dubova.

Ida-Virus tegutsevatest iduettevõtetest oli suurim tööandja kolmanda kvartali lõpu seisuga Efenco, kus töötas 23 inimest. Tööjõumakse tasusid maakonnas tegutsevad iduettevõtted käesoleva aasta kolme kvartaliga kokku 255 tuhat eurot. Riiklikke makse tasuti samal perioodil kokku 302 tuhat eurot.

Startup Estonia ja Rahandusministeeriumi vahel on täna sõlmitud kolmeaastane leping, mille alusel panustab riik 661 100 eurot Ida-Virumaa iduettevõtete võrgustiku edasiarendamiseks, toetades ettevõtlikkuse kasvu ning uute iduettevõtete tekkimist maakonnas. Startup Estonia tegevust Ida-Virumaal toetab Eesti riik vastavalt Ida-Virumaa tegevuskavas „Ida-Virumaa tegevuskava aastani 2030“ sisalduvatele tegevustele.

Startup Estonia poolt välja toodud ettevõtete käibe andmete puhul on tegemist käibemaksukohustuslase esitatud käibedeklaratsioonide alusel Maksu- ja tolliameti poolt kvartaalselt avaldatud andmetega, mistõttu need andmed ei ole siiski võrreldavad maksukohustuslase majandusaasta aruande andmetega.