Stuudios räägivad Nasdaq Balti börsi juht Kaarel Ots, Prudentia partner Illar Kaasik ning Swedbanki ettevõtete panganduse juht Eero Treumann.

Muuhulgas oli juttu ka praeguse valitsuse peamisest mantrast, mis puudutab eelarvedefitsiiti.

„Tasakaalu tõttu ei pea makse tõstma. Väljavaade ei ole siin hea. Vähe on neid, kel läheb täna väga hästi. Sellises keskkonnas tõsta makse ei tee elu kergemaks ühelgi ettevõttel. Eelarvetasakaalu jutt olukorras, kus mingid riigid laenavad nii nagu homset ei oleks, et toetada oma ettevõtlust, on täielik jamps,“ ütles Kaarel Ots.

Praegust majandusolukorda kirjeldades ütles Eero Treumann, et täna on rida sektoreid, kus on küsimus - kas jään ellu või mällu? Töötlev tööstus võitleb selle eest, kuidas leida kadunud klientide asemel uued.

„Meile on kliendid öelnud, et kõikide sisendhindade tõusuga saavad nad hakkama, kuid nad ei saa hakkama kukkunud nõudlusega. See on täna kõige suurem probleem,“ leidis ta ja rõhutas, et valitsus peaks hoidma etteaimatavat majanduskeskkonda, sest kõige hullem on see, kui eestlased teevad oma raha eest investeeringuid väljapoole Eestit.

„Välisinvestorite järjekorda meil ukse taga ei ole. Meid vaadatakse tänu seoses geopoliitilisele olukorrale pika pilguga. Me peaks kohalikke investoreid hoidma, nende siia jäämist soodustama. Mitte, et nad läheks näiteks kas või Lätti.“

Kuula ja vaata videopodcastist, mida külalised arvasid selleaastasest TOPist ning mida prognoosivad tulevikuks.