„Nii RawEdge, KIUD kui ka Cerebrum Hub on kiirendiprogrammi jooksul läbinud väga suure arengu, nad teavad oma klientide vajadusi, neil on kindel visioon ja potentsiaal rahvusvaheliseks edulooks. Lisaks lahendavad nad kõik eri valdkondades tänapäeva ühiskonna valukohti,“ rääkis Startup Estonia juht ja žürii liige Eve Peeterson.

Pakkelahendused, probiootiline jook ja ümberõpe

Nii tekstiilijäätmed, elanikkonna tervis kui ka võimekus kohaneda muutuva tööturuga on täna ja tulevikus aktuaalsed probleemid. Kolm parimat Ajujahi finaali jõudnud meeskonda just nendes valdkondades tegutsevad.

Peetersoni sõnul on tootel või teenusel seda suurem potentsiaal, mida suuremat probleemi see lahendab. „Ideaalne toode või teenus peab tarbijatele pakkuma mingit väärtust, mille eest nad on valmis maksma. Tänavustel finalistidel on see väärtus täiesti olemas,“ sõnas ta.

Cerebrum Hub arendab B2C veebipõhist õppeplatvormi, mis pakub tulemustele orienteeritud ümberõppeprogramme töötavatele täiskasvanutele. Platvorm võimaldab täiskasvanutel ka tavatöö kõrvalt õppida digitaalseid oskusi ja teha karjääripööre tehnoloogiasektorisse.

KIUD on ettevõte, mis pakub taaskasutatud tekstiilijäätmetest valmistatud vastupidavat pakkematerjali, asendades pakenditööstuses ühekordselt kasutatavat lainepappi ja spooni. Nende eesmärk on jõuda suurettevõteteni, kellel on selge keskkonnaalane visioon.

RawEdge toodab 100% naturaalsest köögivilja- ja marjamahlast piimhappebakteritega fermenteeritud, probiootilist ning madala kalorsusega jooki, mis ei sisalda kofeiini, kunstlikke lisaaineid ega lisatud suhkrut. RawEdge sai võimaluse liituda Ajujahi TOP 20 tiimidega paar kuud hiljem, sest nad tegid paari kuuga läbi suure arenguhüppe.

Võitja selgub superfinaalis

Superfinalistid astuvad viimast korda võistlustulle 30. novembri õhtul ETV finaalsaates, milles selgub Ajujahi 16. hooaja võitja.

Ajujahi võitja pälvib vähemalt 30 000 euro suuruse auhinnaraha ning ka teine ja kolmas koht saavad väärilised preemiad. Lisaks annavad programmi partnerid ja toetajad välja eriauhinnad, millele kandideerivad kõik kiirendiprogrammi jõudnud idufirmad. Peale selle panevad Eesti Äriinglite Võrgustiku eestvedamisel ingelinvestorid välja 150 000 euro suuruse investeeringu enda poolt valitud tiimile. Auhinnafond sisaldab veel pileteid startup-kogukonna üritustele ning osalemist maailma ühel kõige suuremal innovatsioonialasel konverentsil Web Summit jm.