Citadele 2023. aasta üheksa kuu tulu ulatus 174,3 miljoni euroni, millest 60,6 miljonit eurot lisandus kolmandas kvartalis. Panga puhaskasum kerkis 100,2 miljoni euroni, millest kolmas kvartal moodustas 37,5 miljonit eurot. Kasum kasvas aasta esimese üheksa kuuga 50% võrreldes mullu sama perioodiga.

Citadele Eesti filiaali juht Rainer Moppeli sõnul on laenuportfelli kogumaht kolmanda kvartali seisuga 2,9 miljardit eurot. „Meie klientide finantsseisund kindel ja portfelli kvaliteet on hea. Aasta esimese 9 kuuga andsime Balti riikides eraisikutele ja ettevõtetele uusi laenusid 621 miljoni euro ulatuses. Kolmandas kvartalis väljastasime laene 192 miljonit eurot. Halvenevad makromajanduslikud tingimused ja euribori tõus on mõjutanud ka meie klientide rahalisi kaalutlusi,“ ütles Moppel.

Kolmanda kvartali jooksul on palju tööd tehtud strateegiliste valikute analüüsimisel ja pank hindab erinevaid võimalusi kaasates ka nõustajaid. Üks tõenäoline võimalus on IPO ja tehakse edusamme võimaliku tehingu ettevalmistamisel.

Citadele klientide hoiuste maht püsis 30. septembri seisuga 3,82 miljardi euro juures. Klientide hoiused vähenesid aasta esimesel üheksal kuul võrreldes 2022. aasta lõpu seisuga 5%.

Citadele Bank on kontserni emaettevõte Lätis ning selle tütarettevõtted ja filiaalid tegutsevad Lätis, Leedus ja Eestis.