„Tahame, et klientidel oleks meie energiaekspertidest veelgi rohkem tuge ja abi nii nutikamate energialahenduste pakkumise kui ka parema klienditeeninduse näol,“ põhjendas Eesti Energia juhatuse liige Kelli Toss-Kaasik eraldiseisva, kliendile suunatud tütarettevõtte loomist. „Uut ettevõtet ehitades oleme hoolitsenud selle eest, et kliendi jaoks sujuksid ladusamalt oma kodule või ärile parima energialahenduse leidmine ja paigaldamine ning oleks alati olemas Enefiti energiaekspertide vajalik tugi,“ lisas Toss-Kaasik.

Enefiti alla koonduvad seni Eesti Energia pakutud tooted ja teenused: elekter, gaas, päikeselahendus ja energiasalvestid, soojuspumbad, kindlustus, kiire internet, elektritööd ning Enefit Volti nime all tuntud elektriautode laadimislahendused. Lisaks jätkub ettevõttes selliste energialahenduste väljatöötamine ja turule toomine, mis aitaksid inimeste elektritarbimist keskkonda hoidvamaks ja rahakotti säästvamaks muuta.

Eesti Energia alustas rebrändimisega 2009. aastal ning on sellest ajast rahvusvaheliselt tuntud Enefitina. Selle nime ja kaubamärgiga pakub Eesti Energia klienditeenuseid ka Lätis, Leedus, Poolas ja Soomes, kus teenitakse kaks kolmandikku klienditeenuste müügitulust. Sama kaubamärgi all tegutsevad nii Eestis kui teistel turgudel ka Eesti Energia tütarettevõtted Enefit Green, Enefit Power ja Enefit Solutions. Eesti Energia kui kontserni emaettevõtte nimi jääb alles. 

Enefiti juhatuse esimeheks saab Kelli Toss-Kaasik, kes jätkab ka Eesti Energia juhatuse liikme rollis. Ettevõtte äriarendust hakkab juhtima Deepak Ahluwalia, kliendikogemuse valdkonda Reedik Poopuu ning koduturgude müügi valdkonda Roul Tutt. Enefitis saab olema üle viie riigi kokku ligi 550 töötajat, kellest 300 paiknevad Eestis.

Kelli Toss-Kaasik

Kõik praegused Eesti Energia kliendid on uuest aastast Enefiti kliendid. Alates 1. jaanuarist 2024 liiguvad Eesti Energia klientidega sõlmitud lepingutest tulenevad õigused ja kohustused kontserni ettevõttesse Enefit OÜ. 2024. aasta jaanuari jooksul kujundatakse Enefit OÜ ümber aktsiaseltsiks ja ettevõte jätkab Eesti Energia AS kontserni tütarettevõttena.

Kliendid ise midagi seoses lepingutega tegema ei pea. Pangad suunavad klientide püsimaksekorraldused automaatselt ümber Enefiti nimele. Samaks jäävad ka klienditeeninduse kontaktid.