21.11.2023, 18:02
Eestlased tarbivad järjest rohkem välismaist liha. Jaeketid selgitavad selle tagamaid
(91)
Rimi ostujuhi sõnul on välismaa lihatoodete müük eelmise aastaga võrreldes suurenenud.
FOTO: | Delfi Meedia
Põllumajandus-kaubanduskoja sõnul sunnib hinnasurve lihatööstuseid alternatiive otsima. Samuti on muutunud inimeste ostukäitumine.
Statistikaameti septembri teates kinnitati, et Eesti süüakse aastas keskmiselt 78 kg liha ühe inimese kohta, 60 kg sellest on kodumaine. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juht Meeli Lindsaar tõi välja, et muret valmistab isevarustuse taseme langus. 2014. aastal oli see 90% tarbitavast lihast, 2022. aastal 77%.
Rimi ostujuht Talis Raak tõdes, et võrreldes eelmise aastaga on välismaal toodetud lihatoodete müügid kasvanud.