Nasdaq teatas, et Nasdaq Baltic Awardsi võitjad – LHV Group, Tallinna Sadam, Virši-A, Latvenergo, Eleving Group, EPSO-G ja Signet Bank – külastavad täna New Yorgis Times Square’il asuvat Nasdaqi MarketSite’i ja helistavad Nasdaqi börsipäeva sulgemiskella.

Nasdaq Baltic Awards on kord kahe aasta jooksul korraldatav konkurss, mille eesmärk on tunnustada Balti börsil kaubeldavaid ettevõtteid läbipaistvuse, hea ühingujuhtimise ja investorsuhete valdkonnas.

„Sellisel päeval peaksime kõik olema eriti uhked, et Balti börsid on osa Nasdaqist – maailma suurimast börsigrupist. Tänane Balti börsiettevõtetele pühendatud sulgemiskella tseremoonia New Yorgis on tunnistus sellest, et Balti börsidel kaubeldavad ettevõtted ja nendesse ettevõtetesse investeerivad inimesed on osa Nasdaqi globaalsest kogukonnast,“ ütles Nasdaq Balti börside juht Kaarel Ots.

Nasdaqi teatel õnnestub börsikella helistada LHV Groupi juhil Madis Toomsalul, Tallinna Sadama finantsjuhil Andrus Aidal ning Virši-A nõukogu esimehel ja tegevjuhil Jānis Vībal.

Börsikella helistamine toimub kolmapäeval Eesti aja järgi ajavahemikus kell 22.50-23.05:

Mille eest auhind pälviti?

LHV Group on Eesti suurim kodumaine finantskontsern ja Nasdaq Baltic Awardsi peaauhinna „Parimate investorsuhetega ettevõte 2023“ võitja. Lisaks pälvis LHV Pank „Aasta börsimaakleri“ auhinna.

Tallinna Sadam on Eesti suurim kauba- ja reisisadamate kompleks. Tallinna Sadam võitis tiitli „Parimate investorsuhetega ettevõte“ 2021. aastal, kuid ei saanud toona pandeemiaga seotud reisipiirangute tõttu USA-sse minna. Seekord on nad New Yorgis, et börsikella helistada!

Võidu kategoorias „Parimate investorsuhetega ettevõte First North aktsiaturul“ pälvis Virši-A. Tegemist on kiiresti kasvava Läti ettevõttega, mis tegeleb kütuse ja alternatiivsete energiaressursside müügiga.

Eleving Group tunnistati võitjaks kategoorias „Parimate investorsuhetega ettevõte First North võlakirjaturul“. Eleving Group on rahvusvaheline ja kiiresti kasvav finantstehnoloogia ettevõte.

Latvenergo võitis esikoha „Parimate investorsuhetega ettevõte võlakirjaturul“ kategoorias. Latvenergo on üks juhtivaid energiatarnijaid ja rohelise energia tootmise liidreid Baltikumis.

Nasdaq Baltic Awards Auhindadega tähistatakse Nasdaq Balti börsil kaubeldavate ettevõtete silmapaistvaid saavutusi läbipaistvuse, usaldusväärse ettevõtte juhtimise ja investorsuhete vallas. Samuti tunnustatakse aktiivsemaid börsimaaklereid ja tuuakse esile olulisemad börsisündmused – need, mis on Balti kapitalituru arengut kõige enam mõjutanud. Börsiettevõtete ja börsimaaklerite hindamist viivad läbi kohalikud ja rahvusvahelised kapitaliturgude, ühingujuhtimise ja investorsuhete eksperdid.