Pärast Venemaa agressiooni algust 2022. aasta veebruaris, on paljud lääne ettevõtted lõpetanud Venemaal tegutsemise. Siiski tegutseb Prantsuse kett Auchan Venemaal siiani.

Eelmise aasta märtsi lõpus teatas Decathlon, et peatab kaupluste tegevuse Venemaal. Teadeanne tuli mõned päevad pärast seda, kui Ukraina kutsus üles boikoteerima Venemaal tegutsevaid Prantsuse ettevõtteid.

Auchan on tegutsenud Venemaa turul alates 2002. aastast. Ettevõte jätkas tegutsemist ka pärast 2022. aasta veebruari, mil algas Ukrainas sõda. Ettevõte on öelnud, et on jätkanud tegutsemist Venemaal „humanitaarsetel põhjustel“.

Selle aasta veebruaris nimetas Ukraina valitsus Auchani rahvusvaheliseks sõjasponsoriks. Nimelt selgus, et Auchan toetab aktiivselt Venemaa sõjaväge Ukrainas, tarnides sinna toiduaineid, riideid, sigarette ja muid kaupu.

Märtsis levis kuuldus, et Auchan plaanib avada Venemaal uue poe. „Auchan ei ava Venemaal uusi poode ega loo uusi müügipiirkondi,“ seisis Auchani avalduses. Lisaks teatas Auchan, et on peatanud kõik investeeringud oma Venemaa tütarettevõttesse. Siiani jätkavad Auchani kõik Venemaal tegutsevad kauplused oma tööd ja neid pole plaanis sulgeda.