Uuest aastast hakkab maakonnaliini päevapilet tööealisele inimesele maksma 4,5 eurot. Pooleteise tunni pilet hakkab tööealisele maksma 1,5 eurot.

Nii päevapilet kui tunnipilet kehtivad üle terve Eesti, v a Põhja-Eesti ja Pärnumaa ÜTK-de piirkondades.

„Alates 2023. aastast kehtestatakse maakondlikel bussiliinidel tasuline pilet tööealistele reisijatele,“ kommenteeris Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi ühistranspordiosakonna juhataja Andres Ruubas.

Ta lisas, et piletihinna kehtestamise eesmärk on vajadus muuta ühistranspordi rahastamine kestlikumaks ja arendada liinivõrku nii, et ühistransporditeenus vastaks kodanike tegelikele liikumisvajadustele.

„Hinnapõrand saab olema 1,50 pooleteise tunni pilet, kaks eurot bussist ja 25 eurot kuukaart, mis kehtib ükskõik millises Eesti piirkonnas. See on kõige suurem muudatus, mis saab olema enamikes maakondades eeldatavasti 2. jaanuarist,“ ütles regionaalminister Madis Kallas (SDE) ERR-ile.

ERR-i andmetel pakuti kevadel kuukaardi hinnaks välja 20 eurot, kuukaardi kallinemist põhjendatakse ühistranspordikeskuste sooviga.

„See oli ühistranspordikeskuste soov, et ärme karista neid inimesi, kes elavad teises maakonnas, pigem teeme lihtsa ühetaolise mudeli ja maakonnapiir ei ole karistuseks inimestele,“ ütles regionaalministeeriumi transpordiosakonna juhataja Andres Ruubas.

Kuni 19-aastased ja pensionärid saavad jätkuvalt tasuta bussiga sõita.