Kokku suurendatakse Lidl Eesti töötajate palgafondi ligikaudu miljoni euro võrra. Alates uuest aastast toob Lidl kasutusele veel ühe põneva hüve – ettevõte annab töötajatele võimaluse sünnipäeva puhul vaba päeva võtta. Alates oktoobrist otsitakse uusi töötajaid tulevasse Lidli kauplusesse Kuressaares. Kandideerimisperiood uutele vabadele ametikohtadele veel kestab.

Uurisime teistelt jaekettidelt, kas ka nemad plaanivad töötajate palkasid tõsta. Selveri juhi Kristi Lompi sõnul on Selveris palgatõus aastaid olnud 10 protsenti ja sellest ei erine ka järgmine aasta.

Hüvedest jaekettide töötajatel puudust ei tule

Selveri personalijuht Tiina Mironova lisab, et töötajatel on ka mitmeid hüvesid. Näiteks saavad Selveri töötajaid tasustatud vaba aega ja partnerkaardi lisaboonuspunkte ostudelt Selveris.

Coopi kommunikatsioonijuhi Martin Miido sõnul maksavad Coopi ühistud oma piirkonnas alati keskmisest paremat palka, millele lisandub veel hulk boonuseid. „Coopi ühistutes on keskmiselt 5-10 protsendine palgatõus regulaarne iga-aastane tegevus ning osa Coopi ühistuid maksavad oma töötajatele täiendavalt veel ka aastalõpu preemiaid,“ ütles Miido.

Rimil on Lidliga sarnased plaanid. „Nagu käesoleval aastal, plaanime ka järgmisel aastal teha märkimisväärseid investeeringuid töötajatesse ning tõsta töötajate töötasusid,“ kommenteeris Rimi Eesti personalijuht Jaanika Raudam.

Lisaks töötasule on Raudami sõnul Rimi töötajatel võimalik teenida tulemustasu. „Samuti pakume erinevaid hüvesid: märgatav täiendav soodustus ostudele Rimi kauplustes, toetame töötajate sportimist ning terviseedendust, samuti peame töötajaid meeles pühadel ning erinevatel elusündmustel.“

Maxima Eesti tegevdirektori Kristina Mustoneni sõnul on jaeketil palgatõus plaanis. „Valdkonniti on see erinev. Kõige enam ehk kuni 11% tõusevad palgad kaubanduse ja tootmisega seotud personalil. Selles valdkonnas töötab Maximas ka kõige rohkem inimesi, ligikaudu 2500. Kokku töötab Maxima Eestis umbes 3200 inimest,“ selgitas ta.

Mustonen lisas, et töötajatele on Maximas ka mitmed hüved ja soodustused. „Meie kaupluste töötajad saavad tasuta lõunat, kohvi ja teed. Lisaks saavad kõik töötajad tasuta end gripi vastu vaktsineerimas käia,“ ütles ta.

Personali edukatele koolilastele makstakse stipendiumi ning 1. klassi minejad saavad koolitarbeid. „Kui peres on kurb sündmus, siis võimaldame kaks päeva tasustatud puhkust,“ sõnas Mustonen.

Prisma Peremarketi personalidirektori Maren Penu sõnul hoiab Prisma aktiivselt silma peal palgaturu olukorral ja reageerib vastavalt vajadusele.

„Prisma soovib olla usaldusväärne tööandja ning arendame pidevalt oma töökeskkonda, et pakkuda parimat kliendi- ja töötajakogemust,“ sõnas Penu. Prisma pakub töötajatele aastas ka 420 euro suurust sporditoetust.