Võlakirjaemissiooni maht on 3-10 miljonit eurot. Ühe võlakirja nimiväärtuseks on 1000 eurot, seega jaotatakse laiali kokku 3000-10 000 võlakirja. Pakkumine on suunatud jae- ja kutselistele investoritele Eestis, Lätis ja Leedus. Intressimaksed on kvartaalsed.

Pakkumise eesmärk on Bigbanki teatel tugevdada grupi kapitalistruktuuri ning tagada stabiilne juurdepääs lisakapitalile grupi eelarve ja kasvu finantseerimiseks vastavalt panga strateegilisele plaanile.

Pakkumise raames emiteeritud võlakirjadest saadavat tulu plaanib ettevõte kasutada grupi äri- ja eluasemelaenude portfelli kasvust tuleneva täiendava krediidiriski katmiseks Eestis, Lätis ja Leedus ning kohalduvatest regulatsioonireeglitest tulenevate täiendavate teise taseme omavahendite nõuete täitmiseks.

Allutatud võlakirjade näol on tegemist Bigbanki tagamata võlakohustusega investori ees. Võlakirjade allutatus tähendab, et Bigbanki likvideerimise või pankroti korral muutuvad kõik allutatud võlakirjadest tulenevad nõuded sissenõutavaks ja rahuldatakse alles pärast kõigi allutamata tunnustatud nõuete täielikku rahuldamist vastavalt kohalduvatele õigusaktidele.

Pakkumine lõppeb täna ehk 24. novembril kell 15.30. Pakkumise arveldamine toimub 30. novembril.

Mida arvasid Bigbanki võlakirjapakkumisest erinevad investorid saab lugeda siit.