Eestis, Lätis ja Leedus toimunud pakkumisest võttis osa 1847 investorit. Emissiooni baasmahuks oli 3 miljonit eurot, mis märgiti üle seitsmekordselt.

Kuigi tingimused lubanuks Bigbankil anda investoritele võlakirju kokku 10 miljoni euro eest, siis tõsteti emisssiooni mahtu vaid 5 miljoni euroni. Seega, kes märkisid rohkem kui 3000 euro eest, saavad kätte väikese osa soovitust. Miks nii?

Bigbanki juhatuse esimehe Martin Läntsi sõnul kaasati hetkel täpselt niipalju kapitali kui oli panga arengu ja kapitalinõuete tagamiseks optimaalne. Algset emissiooni baasmahtu suurendati tema sõnul selleks, et märkijate huvi rahuldada.

„Kuna tegu oli esimese seeriaga meie uuest 30 miljoni euro suuruse kogumahuga võlakirjaprogrammist, tagab see instrument meile vajaliku paindlikkuse edaspidiseks,“ märkis Länts.

Allutatud võlakirjade jaotamisel otsustas Bigbanki juhatus jaotada võlakirjad järgmiste põhimõtete järgi:

  1. kõik sama märkija poolt tehtud märkimiskorraldused summeeriti;

  2. kõigi investorite kuni 3000 euro suurused märkimised rahuldati täies mahus;

  3. Bigbanki kontserni kuuluvate ettevõtete töötajatele jaotati 100% nende märgitud mahust;

  4. investoritele jaotati 2,46% nende märgitud mahust, mis oli suurem kui 3000 eurot;

  5. komakohtadega võlakirjade arv ümardati lähima täisarvuni.

Võlakirjad kantakse investorite väärtpaberikontodele 30. novembril 2023 või sellele lähedasel kuupäeval ning nende esimene kauplemispäev Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas on 1. detsember 2023 või sellele lähedane kuupäev.

„Märkimistulemused näitavad, et investorite usaldus Bigbanki tulevikuplaanide osas on jätkuvalt väga kõrge. Kaasatud kapitali toel saab Bigbank veelgi tugevamana viia ellu oma äristrateegiat, plaanides kasvu jätkata eelkõige just kodu ja ärilaenude tooteliinides ning tagades samaaegselt vastavuse kehtestatud kapitalinõuetega,“ kommenteeris Länts börsiteates.