Teise pensionisamba fondide valikut saab täpsemalt muuta kolm korda aastas. Kui avaldus on esitatud 30. novembriks, siis toimub osakute vahetamine 1. jaanuarile järgneval esimesel tööpäeval. Järgmise vahetusvõimaluse korral tuleb esitada avaldus hiljemalt 31. märtsiks, mis tähendab, et samba vahetus rakendub 1. maile järgneval esimesel tööpäeval. Kolmas ajaaken lõppeb 31. juulil, mille puhul toimub osakute vahetamine 1. septembri järel.

Seega, kui reedel ehk 1. detsembril esitada avaldus, rakendub fondivahetus alles 1. mail.

Samuti on 30. november tähtajaks, et muuta või tühistada oma osakute vahetamise avaldus. Pensionikeskuse info kohaselt tuleb muutmiseks esitada uus osakute vahetamise avaldus, mille lähtefondiks märgid olemasoleva (sama) fondi nagu eelmisel avaldusel ja sihtfondiks märgid uue soovitud fondi.

Tühistamiseks, kui soovid alles jätta olemasoleva fondi osakud, tuleb esitada avaldus, mille lähtefondiks märgid olemasoleva fondi ning sihtfond jäta tühjaks.

Pensionifondi saab vahetada korduvalt nii nagu soov on, sealjuures on võimalik vahetada fondi nii täielikult kui osaliselt. Avaldust saab esitada kas pensionikeskuse veebilehel või internetipangas.