„Kui liigume säästvama tuleviku poole, on Skeletoni tipptasemel lahendustel keskne roll energia salvestamise ja kasutamise ümberkujundamisel. Meil ​​on hea meel, et saame sellel teekonnal osa olla,“ sõnas Siena Secondary Fundi partner Lauri Isotamm pressiteates.

2021. aasta alguses asutatud investeerimisfond Siena Secondary Fund keskendub järelturu tehingutele kiire kasvuga hilise faasi idufirmades, pakkudes likviidsust varajastele investoritele, (endistele) töötajatele ja asutajatele. Tehingu detaile fond ise kommenteerida ei saa, kuid kui vaadata Äriregistri andmeid, siis võib näha, et nii tehti ka seekord.

Äriregistri andmetest nähtub, et Siena kaks fondi omandasid oktoobris Skeleton Technologies Groupis 0,55% osaluse. Samal päeval on osaluse soetanud ka Heldur Meeritsa ettevõte Malinska OÜ (0,18%).

Kokku täpselt sama palju ehk 0,73% võrra vähenes samal ajal Aivar Linnamäe ettevõtte Aifal OÜ osalus. Linnamäe on olnud Skeletoni investor juba kümme aastat ning on ka pärast tehingut jätkuvalt Skeletoni üks suurimaid omanikke, omades 5,45% ettevõttest. Tema venna Margus Linnamäe firma MM Grupp omab veelgi suuremat osalust: kokku 24,18% Skeletonist.

Viimati hindas samuti Skeletonis osalust omav Harju Elekter, et ettevõtte turuväärtuseks on 560 miljonit eurot. Võttes aluseks selle hinna, on Siena fondide osaluse väärtus ligi 3,1 miljonit eurot. Siena I fondi kogumaht on umbes 20 miljonit eurot, kuid uuel aastal on investeerimisfirmal kavas lansseerida uus fond, mille sihiks on kaasata 50 miljonit eurot.

Skeleton Technologies on ülemaailmne rohetehnoloogia ettevõte ja tehnoloogialiider transpordi-, võrgu-, autotööstuse ja tööstuslike rakenduste kiirlaadimise vallas – kõige tuntum oma superkondensaatorite ja SuperBattery energiasalvestuslahenduste poolest, mis põhinevad patenteeritud kõverdatud grafeeni tehnoloogial.

Siena Secondary Fund on kaasanud raha enam kui 80 edukatelt vana- ja uue majandusega ettevõtjatelt üle Euroopa ning on hetkel omandanud osaluse mitmetes tuntud idufirmades, nagu Bolt, Testlio, Starship Technologies, Veriff, Kry, TransferGo, Printify ja Booksy.