AS Given Jewellery ostab luksuslikele brändidele keskenduva jaemüügiketi SIA Grenardi ja selle tütarettevõtte OÜ Grenardi Group Estonia. Ühendatud ettevõtete grupp saab nimeks AS Grenardi Group.

Ostu rahastavad suuresti ettevõtte omanikud, suurendades grupi aktsiakapitali selle käigus 6,2 miljoni euro võrra. Tehingu täpne summa määratakse selle lõpuleviimise ajal, mis on plaanitud 1. detsembriks.

Given on kaupluste arvu poolest Balti riikide suurim juveeliehete jaemüügikett, mis pakub ehteid igale eelarvele 75 kaupluses kõigis Balti riikides. Lätis on 46 poodi, Eestis 13 ja Leedus 16. Igas Balti riigis tegutseb ka Giveni veebipood.

Grenardi on juba üle 20 aasta olnud suurim luksusehete müüja Lätis ja Eestis. Grenardi valikus on esinduslik kogum maailmakuulsaid ehtebrände ja ehtedisainerite eksklusiivset loomingut. Praegu kuulub ettevõttele neli kauplust Lätis ja kolm Eestis, samuti on mõlemas riigis ka veebipoed.

„AS Given Jewellery ja SIA Grenardi ühinemine on meie kasvustrateegia järgmine samm,“ ütles AS Given Jewellery tegevjuht Ģirts Rudzītis. „Giveni eesmärk on olnud saada Balti riikide suurimaks ja vastutustundlikuks juveeliehete jaemüügiketiks, pakkudes valikut igale eelarvele,“ lisas ta.

„Oleme veendunud, et Giveni ja Grenardi sünergia tulemusena suudame täita uued eesmärgid ja jõuame veelgi laiema klientide ringini kõigil Balti turgudel,“ ütles AS Given Jewellery nõukogu esimees Ainārs Spriņģis.

Giveni ja Grenardi ühinemisel hakkab ettevõttes üle Balti riikide töötama ligi 270 inimest.