Delfi Ärilehele kirjutas Euronicsi klient, kes oli pettunud poe järelmaksu sooduspakkumises. Musta reede puhul pakkus Euronics Philipi teleritele 9,9% intressiga järelmaksu, mille intressi arvestatakse algselt krediidi summalt, hoolimata igakuistest põhiosa tagasimaksetest.

„Järelmaksu summad on väiksed ja loll saab kirikus ka peksa, kuid mulle tundub, et reklaam on eksitav. Tegelikult läheb järelmaks sama kalliks kui võtaksid laenu ja tagastaksid kogu summa viimase osamakse,“ avaldas klient nördimust.

Ta lisas, et talle konkreetselt ei selgitatud, et intressi arvestatakse kuni järelmaksu lõpuni krediidi summast, mitte kasutuses oleva krediidi jäägist.

Euroncsi Baltikumi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Helen Kannelmäe sõnul on kliendil alati õigus enne lepingu sõlmimist tutvuda nii Euroopa Standardinfo teabelehega kui ka lepingu projektiga. „Mõlemas dokumendis on välja toodud ka põhimõte, kuidas toimub intressi arvestus. Koolitame oma töötajaid, et nad tunneksid järelmaksu andmise põhimõtteid ja lepingu tingimusi ning oskaksid seda ka klientidele selgitada,“ ütles Kannelmäe.

Kliendile pakutavad järelmaksu tingimused kehtestab krediidiandja. Intressi arvestus võib olla nii krediidisummalt kui ka krediidiandjale tagastamata krediidisumma jäägilt. Eesti turul tegutsevad järelmaksu pakkujad on elektroonika ostuks kehtestanud enamjaolt intressi arvestuse just krediidisummalt, selgitas ta.

„Küsimuste korral palume kliendil pöörduda kas otse meie poole või krediidiandja (antud juhul LHV Finance) klienditoe poole, kes vastab klientide pöördumistele ning selgitab erinevaid lepingute tingimusi.“