„Kuna olen ise purjetaja, oli minu pikaajaline unistus tuua meie kodumaale suured purjetamise meistrivõistlused ja täna on see unistus ka täitunud. Minu ja Freedom Finance Europe’i jaoks on suur au võõrustada professionaalseid võistkondi kogu Euroopast ning nautida meeskonnavaimu ja tõelist võistlust Küprosel. Soovin tänada Euroopa purjetamise meistrivõistluste osalejaid, partnereid ja külalisi, kes tegid sellest tõeliselt tähelepanuväärse spordipeo,“ sõnas Freedom Finance Europe’i tegevdirektor ja purjetamismeeskonna Freedom1 kapten Evgenii Tyapkin.

Küprose suuruselt teise linna Limassoli linnapea Nicos Nicolaides ütles võistluse lõputseremoonial kõneldes, et õnnitleb Limassoli nimel kõiki sportlasi ja korraldajaid väga eduka regati puhul. „Oleme uhked, et saame võõrustada 2023. aasta Euroopa purjetamise meistrivõistlusi, ja soovime ka järgmisel aastal Euroopa ning ehk isegi maailmameistrivõistlusi meie linnas korraldada,“ rõõmustas linnapea.

20. novembril Limassolis avatud meistrivõistlustel toimusid viiel päeval pingelised võistlused kahes erinevas divisjonis 15 võistkonna vahel kaheksast riigist: Rootsist, Austriast, Saksamaalt, Bosniast ja Hertsegoviinast, Ukrainast, Rumeeniast, Iisraelist ning Küproselt.

Meistrivõistlustel osalesid kaks Freedom Finance Europe’i meeskonda, Freedom Sailing 1 ja Freedom Sailing 2, mis on korduvalt võitnud auhindu Küprose riiklikel purjetamisvõistlustel.

Tegemist oli juba teise suure rahvusvahelise spordiüritusega, mida Freedom Finance Europe sel aastal Küprosel korraldab. Mais toetas ja korraldas ettevõte FIDE naiste grand prix’ neljandat ning viimast vooru Nikosias. Võistlused on osa ettevõtte kohustusest järgida oma strateegiat, mille eesmärgiks on arendada ja edendada Küprose spordi-, kultuuri- ning ärikeskkonda.

Jaga
Kommentaarid