Andmed pärinevad majandusuuringutega tegeleva ettevõtte Economist Intelligence Uniti (EIU) aruandest. Nimekirjas kahele esimesele linnale järgnevad Genf, New York ja Hongkong.

Keskmiselt on maailmas kohalikus valuutas tõusnud hinnad kaupade ja teenuste puhul 7,4 protsenti. See on langus võrreldes eelmise aastaga, kus hinnad tõusid koguni 8,1%. Siiski jääb näitaja oluliselt kõrgemaks kui aastatel 2017-2021.

Singapur tõusis pingerea esikohale juba üheksandat korda viimase üheteistkümne aasta jooksul tänu kõrgele hinnatasemele mitmes kategoorias.

Linnriigis on maailma kõrgeimad transpordihinnad, mis on tingitud valitsuse rangest kontrollist autode arvu üle. Samuti maksavad Singapuris riided, toidukaubad ja alkohol kõige rohkem. Zürichis aset leidnud jõuline hinnatõus peegeldas Šveitsi frangi tugevust ning toidukaupade, majapidamistarvete ja vaba aja tegevuste hindade tõusu.

Šveitsi linn Genf ja USA suurlinn New York saavutasid nimekirjas kolmanda koha, Hongkong oli viies ja Los Angeles kuues.

Aasias üldiselt tõusevad hinnad võrreldes muude piirkondadega siiski aeglasemalt, kirjutati aruandes. Hiina linnade edetabelis on langenud neli linna - Nanjing, Wuxi, Dalian ja Peking. Pingereas üldiselt on sel aastal enim langenud Jaapani linn Osaka ja pealinn Tokyo.