Enne piiri sulgemist oli topeltkodanikel ja Venemaa viisaomanikel võimalik minna Venemaa poolele soodsama hinnaga tankima. Nüüd pole see võimalik enne, kui piir agressorriigiga taas avatakse.

Piiri lähedal asuvas Neste bensiinijaamas tankiv klient Anna-Liisa Arminen ütles Yle-le, et ainult idapiiri sulgemise põhjal ei saa tarbijate arvu hinnata.

„Asjaolud muutuvad nagunii pidevalt. Raske on hinnata, mis on millegi põhjuseks,“ nentis ta. Kagu-Soome bensiinimüüjate liidu esimees Mikko Räikkönen sõnas, et idapiiri sulgemine ei kajastu tankijate käitumises veel sugugi. Venemaa agressioonisõda mõju on seevastu mingil määral nähtud.

„Jah, sõja algul kasvas ka tankijate arv. Nüüd pole me mingit erinevust märganud,“ ütles Räikkönen. Soomlane Joni Torppa tankis varem üsna tihti Venemaalt pärit kütust. See lõppes aga täielikult juba 2012. aastal.

„Venemaale tankima minemine osutus nii keeruliseks, et lõpetasin selle,“ nentis Torppa.

Mehel on tuttavaid, kes samuti varasemalt Venemaal tankimas käisid, kuid enam seda ei harrasta. Torppa loodab, et piiride avanedes ei naase inimesed enam Venemaale tankima. Ta lisab, et on märganud tanklates rohkem rahvast, kui enne idapiiri sulgemist.