Parkneri äpp on inimestele kättesaadav olnud juba suvest saati. Täna on rakenduses üleval üle 150 eraparkla ning kogu avalik parkimine suuremates linnades nagu Tallinnas ja Tartus kokku enam kui 20 000 parkimiskohaga.

Mitmed olulised funktsioonid on äpis veel arendamisel, kuid juba olemasolevate seast toob Parkneri projektijuht Jaan Vill välja reaalajas parklate kaardivaate ja aadressiotsingu. „Kui sisestada otsingusse näiteks Tornimäe tänav 5, näitab äpp jalutusmaad lähimast parklast selle objektini,“ kirjeldab Parkneri projektijuht ning lisab, et äppi arendatakse pidevalt edasi, seega on oluline saada kasutajate tagasisidet olemasolevate või ka soovitavate uute funktsionaalsuste kohta.

Väheneb hooletusest tekkinud parkimistrahvide arv

Sünkroniseeritud kaardivaade peaks hakkama vähendama hooletusest tekkinud vigu. „Suur hulk parkimistrahve tekib sellest, et inimesed on pannud oma auto valesse tsooni parkima või on registrinumbri sisestamisel üks täht valesti läinud. Äppi sisestab inimene ühe korra oma auto registreerimismärgi ja see salvestub mällu. Äppi on võimalik sisestada rohkem kui ühe auto andmed. Samuti positsioneerib Parkner ise, millises tsoonis või parklas parkija parasjagu asub, seega on veavõimalus praktiliselt olematu,“ selgitab Vill.

Parkneri äpp aitab lisaks vältida olukordi, kus parkimine kogemata peale jääb. Villi sõnul saab parkimist alustades äpis määrata ajalise limiidi, mille täitudes parkimine automaatselt lõpeb.

Äriklientidel aitab äpp kontrollida ettevõtte alt parkivate inimeste arvu ja ka kulusid. „Ärikontoga kliendid saavad Parkneri abil hoida side- ja parkimiskulud lahus. Parkneriga ei lähe parkimistasu mobiiliarvele, vaid arvestatakse maha äpiga seotud pangakaardilt või saab tasuda ärikonto koondarvega,“ selgitab Parkneri projektijuht. Lähitulevikus lisandub ka ApplePay ja Google Pay võimalus.

Parkner on parkimisäpp ja parkimise eest maksmise lahendus, mis võimaldab kiiret mobiilset parkimist parkimismajades, eraparklates ja suurlinnade tasulistel linnaaladel.