Viimase seitsme päeva jooksul on bitcoin kerkinud pea 12% ning maksab coingecko.com andmetel 41 680 dollarit. Kõrgemale on liikunud ka teised krüptomündid.

Krüptovarasid on kõrgemale tõstnud sama ootus, mis ka aktsiaid ning teisigi varaklasse: et USA föderaalreserv võib hakata intresse langetama. Krüptovaradele spetsiifilisemalt veab optimismi ka lootus, et töös olevad börsil kaubeldavad fondid ehk ETF-id toovad turule uut nõudlust.

Sektor ootab hetkel, mis saab suure varahalduri BlackRocki taotlusest, millega soovitakse luua esimene bitcoini reaalaja hinnale panustav ETF. Bloomberg ootab, et hulk selliseid fonde saab heakskiidu uue aasta jaanuaris.

Bitcoini hinda võib tõsta veel teinegi tegur. Nimelt ootab järgmisel aastal ees bitcoini nö poolitamine. Sellega langeb bitcoini kaevandajate tasu poole võrra. Poolitamine toimub iga nelja aasta tagant ning tegu on protsessiga, mille eesmärk on hoida bitcoinide maksimaalne hulk 21 miljoni juures. Eelmised kolm poolitamist on toonud bitcoinile uued hinnarekordid, kirjutab Bloomberg.