Kõik kuus päikeseparki peaksid alustama tootmist 2024. aastal. Parkide võimsus ulatub 4 MW-st 13 MW-ni, kokku 52 MW, ja need asuvad Läti eri piirkondades. Kaks parki Bauska vallas, kolmas Jelgava vallas, kaks Vidzemes: Barkava lähedal, Madona vallas ja Aluksne linna lähedal, ning kuues Kurzemes–Liepāja järve piirkonnas.

Sunly finantsjuht CFO Lili Kirikal sõnas: „Meil on eriti hea meel koostöö üle Swedbankiga Lätis, kuna oleme Swedbank Läti täna suurim projekt päikeseparkide ehituses. Lahendus sai võimalikuks tänu laenu hoolikale struktureerimisele, mis võtab arvesse elektrihindade võimalikku kõikumist. Usume, et see on eeskujuks sarnastele finantseeringutele tulevikus.“

Läti riigi potentsiaal

Sunly Läti maajuhi Toms Nāburgsi sõnul ei näita rahastus ainult Sunly rolli ja valmisolekut arendada taastuvenergia tootmist, vaid on ka samm edasi piirkonna energiavarustuse ja energiajulgeoleku kontekstis. „See samm võimaldab Sunlyl vaadata ambitsioonikalt oma tulevikuplaanide poole, et varustada Balti riike ja Poolat taastuvenergiaga,“ lisas Nāburgs.

Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Läti ettevõtlusosakonna juht nentis, et piirkondliku taastuvenergia ettevõtte sisenemine Läti turule näitab Läti riigi võimet ja potentsiaali liikuda julgemalt energiatootjaks. „Läti ühe suurima finantseerijana on meil hea meel osaleda selliste projektide arendamises, mis tagavad energiasõltumatuse ja aitavad kaasa majanduskasvule,“ sõnas Ivanovs.

2024. aastal valmib ka Eestis, Pärnumaal Sunly ja Metsagrupi koostöös päikesepark, mille ehitust rahastab Swedbank Eesti 17,8 miljoni euroga. Sunly on saanud toetust mitmetelt märkimisväärsetelt investoritelt, sealhulgas rahvusvahelistelt tegijatelt nagu Mirova ja Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank.