Otsus tehti pressiteate sõnul koostöös uue enamusosaniku Ingmar Mattuse, kes esindab valdusettevõtet Andromeda Capital Partners Suisse, ja ametist lahkuva tegevjuhi Kristjan Kangroga, kes asutas Change’i 2016. aastal koos Gustav Liblikuga.

Pajussaar astub uude rolli järgmise aasta 1. veebruarist. „On suur au juhtida muutusi rahvusvaheliste kauplemisplatvormide jaoks otsustaval ajal, mil oleme FTX-i laadsete kaasuste pinnalt näinud, kuhu võib viia hooletus ja ebapiisav riskijuhtimine. Minu laialdased kogemused eelmistes rollides järelevalves ja praegusel ametikohal Change Securitiesis, on andnud mulle põhjaliku ülevaate finantssektori dünaamika keerukusest. Oleme valmis astuma järgmisi olulisi samme, et pakkuda oma klientidele võimalikult mitmekülgseid ja mugavaid investeerimisvõimalusi. Pühendume Change’i missioonile saada kasumlikuks kauplemisplatvormiks, mis pakub globaalsel skaalal parimaid ja turvalisi investeerimislahendusi,“ ütles Pajussaar teates.

Pajussaar on varasemalt töötanud üle kümne aasta Finantsinspektsioonis, esindades muuhugas inspektsiooni Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve erinevates komiteedes. Ta on osalenud väärtpaberituru infrastruktuuri riikliku eksperdina Brüsselis Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ajal. Ta on alates 2019. aastast Change’i kontserni Hollandis reguleeritud investeerimisühingu Change Securities juhatuse liige.

Suve lõpus teatas Change, et ettevõtte suurimaks omanikuks saab kauplemisplatvormi Tickmill üks asutajatest Ingmar Mattus. Augustis teavitati ka kliente, et neilt hakatakse küsima tasu vähese aktiivsuse eest: kui viimase 90 päeva jooksul pole kontol ühtegi tehingut tehtud, tuleb passiivse konto eest maksta 20 eurot.