Eesti majapidamiste hoiuste maht jõudis Eesti Panga andmetel oktoobris 11,6 miljardi euroni. Seejuures kasvas tähtajaliste hoiuste maht aastaga lausa 147,8 protsenti. „Klientide huvi tähtajaliste hoiuste vastu hakkas suurenema juba möödunud aasta lõpus ning on tõusnud käsikäes intressimäärade kasvuga. Septembri lõpus tõstsime aastase tähtajalise hoiuse intressi 4,5 protsendini, mis on ilmselt ka rekordilise kasvu peamine põhjus,“ selgitas Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.

Swedbank on tähtajaliste hoiuste intresse tänavu tõstnud korduvalt. Praegu kehtib aastasele hoiusele intress 4,5 protsenti ja kuuekuulisele hoiusele 4,1 protsenti. Ühe kuu tähtajalise hoiuse intress on Swedbankis 2,25 protsenti. Ühtlasi saab 2-protsendilist intressi teenida Rahakogujaga, millel puudub teenustasu ja pole ajalisi piiranguid raha väljavõtmisel.

Eripakkumisena saavad Swedbanki kliendid detsembris teenida ka kolmekuuliselt hoiuselt 4,5-protsendilist intressi. „Oleme märgatavalt tõstnud ka lühiajaliste hoiuste intressimäärasid, et pakkuda klientidele rohkem paindlikkust oma vaba raha kasvatamiseks,“ märkis Ulla.

Euroopa Keskpanga andmetel on Eesti kodumajapidamiste hoiuste mahu kasv euroala kõrgeim. „Soovime oma klientidele pakkuda parimaid tingimusi oma raha kasvatamiseks ja hoiustamiseks. Nii saavad elanikud oma sääste majanduslikult keeruliselt ajal maksimaalselt kasvatada,“ ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht.