„Oleme arendanud Viru Keskust koostöös Pontosega alates selle avamisest 2004. aastal. Nendelt enamusosaluse ostmine on meie jaoks loogiline samm. Jätkame keskuse arendamist koostöös oma pikaajalise partneri Tristafaniga ning veidi hiljem liitub omanikeringiga ka finantsinvestor. Viru Keskuse professionaalne meeskond jätkab tänases koosseisus tegevjuht Gertti Kogermanni juhtimisel,“ ütles Kapiteli juhatuse esimees ning Viru Keskuse nõukogu liige Taavi Ojala.

Tänavu mais valminud mitmeaastase renoveerimisprojekti tulemusel uuenes 86 kauplust ja kokku 90% keskuse pindadest. Viru Keskus investeeris uuendusprojekti üle 20 miljoni euro ning keskuse üürnikud oma kaupluste renoveerimisse täiendavad 15 miljonit eurot. Lähiajal on plaanis samaaegselt uue trammitee ehituse ning teede-tänavate remondiga uuendada ka keskuse ümbrust.

„Viru Keskus pakub peale oma ajaloo suurimat uuenemist külastajale kaasaegset ostukogemust kõige laiemas mõttes. Oleme saanud seda teostada tänu keskuse tulevikku vaatavatele ja toetavatele aktsionäridele. Omandisuhte muutus ei mõjuta keskuse üürnikke ega kliente,“ tõdes Viru Keskuse juht Gertti Kogermann.

32 000 m² suuruse kogupinnaga ning 29 500 m²suuruse üüripinnaga Viru Keskust külastas 2022. aastal 13,1 miljonit inimest, keskuse üürnike käive oli 128 miljonit eurot. Viru Keskusel on Baltimaade ainsa kaubanduskeskusena jätkusuutlikkuse tunnustuse LEED plaatinumsertifikaat olemasoleva ehitise opereerimise ja haldamise eest (Operations & Maintenance O&M).