Delfi Ärilehe poole pöördus lugeja, kes on parasjagu välismaal, kuid soovib sellegipoolest lotot mängida. Ta proovis seda teha läbi Eesti Loto kodulehe, kuid see ei õnnestunud ning Eesti Loto klienditugi viitas turvalisusele. Kõik teised Eesti veebilehed välisriigis aga töötavad.

Lotomängija sõnul on ta nördinud, kuna lotopiletit saabki täna internetis osta vaid Eesti Loto kodulehelt.

Hasartmänguluba kehtib vaid Eestis

Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel sõnab, et Eesti Loto hasartmängude korraldusluba kehtib ainult Eestis ja mängukonto saab luua ning pileteid osta ainult Eesti isikukoodi omav isik, mistõttu üle 90 protsendi veebikülastustest pärineb ka Eestist.

„Turvakaalutlusel on mõne riigi ligipääs eestiloto.ee veebilehele piiratud, kuid ligipääs Eesti Loto lehele on lubatud kõigist Euroopa Liidu riikidest, Eesti elanike lemmik-puhkusesihtriikidest ning riikidest, kust varasema veebistatistika järgi on eestiloto.ee lehekülge enim külastatud,“ lisab ta. Samuti on võimalik, et blokeering tuleneb internetiteenusepakkuja piirangutest.

Nii et teatud riikidest, kuigi kaugeltki mitte kõigist, on siiski võimalik ka välismaal olles Eesti Loto kodulehelt piletit osta. Luikmeli sõnul on iga konkreetse juhtumi korral võimalik mängijal neile helistada ja täpsustada probleemi olemust.