14. detsembril korraldab Avalike ja Hoolekandeteenistujate Liit (JHL) laiaulatusliku poliitilise streigi. Streigipaiku on kümneid erinevates linnades üle Soome.

Ametiühingute streik mõjutab oluliselt muu hulgas bussiliiklust, koolide ja lasteaedade toitlustamist, avalike kohtade puhastust ja sanitaarsust ning sporditeenuseid. Streigis osalevad ka Turu lennujaamas Finavia heaks töötavad JHL-i liikmed.

JHL on juba välja kuulutanud 24-tunnise streigi, mis peatab neljapäeval, 14. detsembril Soomes rongiliikluse. Samal päeval korraldab JHL streigi Vantaa, Espoo, Tampere, Naantali ja Pietarsaari elektrijaamades. Lisaks osalevad 14. detsembril energiastreigis ka Tampere Vera OÜ JHL-i töötajad. Antud ettevõte ehitab, hooldab ja hooldab elektrivõrku.

Samuti kuulutab JHL välja ületundide ja vahetustega töötamise keelu. Keelud ei kehti VR-Groupi ja Finavia streikobjektis Turus.

Ametiühing on sügisel ja talve alguses korraldanud mitu poliitilist streiki, et protestida valitsuse ebaõiglase poliitika vastu. Soome valitsus plaanib drastilisi kärpeid sotsiaalkindlustuse ja töötajate põhiõiguste osas. JHL-i streigid on osa SAK-i kampaaniast „Kaalukas asi“.

Soomekeelne nimekiri kõikidest streikimiskohtadest on leitav SIIT.