Omniva Eesti maajuhi Kristi Undi sõnul tuleb Omniva sel aastal jõulukuuga väga hästi toime. „Oleme jõuludeks valmistunud, et harjumuspärasest 20-30% kõrgemaid mahte oma kvaliteedilubadust silmas pidades kohale viia,“ ütles ta.

Unt lisas, et kullerite ja sorteerijate koormus on samuti tavapärasest kõrgem, kuid praeguseni suuri probleeme esinenud pole. „Oleme kaasanud ka inimesi teistelt ametikohtadelt, peamiselt kontoris töötavaid kolleege, meid aitavad kullerdamise ja pakkide sorteerimisega,“ sõnas ta.

Mõned pakiautomaadid on ülekoormatud

Undi sõnul oli eelmisel nädalal pakiautomaatides rekordmaht. „Samas viisime selle ära ka erakordselt kõrge tulemusega ehk üle 97% saadetistest olid sihtpunktis järgmisel päeval,“ kirjeldas ta.

See, kui mitu pakki kuller päevas peab kliendile kohale toimetama, on aga erinev. „Kullerite pakikogused on erinevad, see sõltub mis kanderingi kuller teeb. On neid, kes viivad pakke koos ajalehtede ja jõulukaartidega, on neid, kes täidavad pakiautomaate ja kullerid, kes viivad ainult kullerpakke kliendi asukohta, seega ühte numbrit on raske välja tuua - see võib kõikuda 50-800 vahemikus,“ sõnas Unt.

Uurisime ka pakiautomaatide ülekoormuse kohta. „Pakiautomaatides on pakke palju, on ka automaate, mis on ülemahus. Samas on nende laiendamine töös või juba tehtud. On piirkondi, kus ülemahu tõttu on töös ka meie teisaldatavad ehk mobiilsed pakiautomaadid, et kliendid kiiresti oma pakid kätte saaksid,“ selgitas ta.

Kliendid käivad oma pakkidel kiiresti järel ja kui näeme, et mõnes pakiautomaadis jäävad pakid pikemalt ootama, tuletame seda kliendile seda sms-iga meelde, lisas Unt.