Riikliku liiklusohutuse ameti aastate pikkune töö tegi kindlaks vajakajäämised Tesla autopiloodisüsteemis. Uurimisjuhtum jääb avatuks seni, kuni suudetakse veenduda Tesla paranduste efektiivsuses. Probleemide lahendamiseks saadab autotootja välja tarkvarauuenduse.

„Automaattehnoloogia võimaldab parandada ohutust, aga ainult siis, kui seda kasutatakse vastutustundlikult,“ ütles amet. "Tänane uurimine on näide sellest, kuidas parandada automatiseeritud süsteeme, et prioritiseerida turvalisust,“ lisab organisatsioon. Raportis ütles Tesla, et kavatseb 12. detsembrist probleemi lahendada tarkvarauuendusega.

Praegune puuduste fikseerimine on teistkordne sel aastal, mis on seotud Tesla autopiloodi süsteemiga. Autopiloot on vaatluse alla sattunud pärast sadu õnnetusi. Mõned neist on lõppenud isegi surmaga. Autopiloodisüsteem on osa igast uuest Teslast. Sõiduk kasutab kaameraid, et imiteerida sõidukite kiirust ümbritsevas liikluses. Muuhulgas assisteerib juhte selgelt tähistatud teedel.

Liiklusohutuse amet alustas esimest uurimust autopiloodi üle pärast 2016. aastal toimunud surmaga lõppenud õnnetust. Amet on alustanud enam kui 50 õnnetustega seotud juhtumit, mis puudutavad Tesla autosid ja on seotud autopiloodiga.