Ettevõtte juhatuse liikme Andres Puskari sõnul vastab koondamine küll tõele, kuid bussijuhid siiski tööta ei jää. Võru osakonnas lõppeb Hansa Bussiliinid AS-i avaliku liiniveo leping ja asemele tuleb uus vedaja.

„Sellega seoses toimub ka tavapärane koondamine ja töötute arv Võru maakonnas ei kasva, sest uuel bussifirmal on kõiki neid töötajaid endale vaja,“ kinnitas Puskar.

Selle aasta juunis koondas Hansa Bussiliinid samuti lepingu lõppemise tõttu ettevõttest 45 inimest. Toona kommenteeris bussifirma juhatuse liige Margus Maiste, et bussiliiniveo avaliku teenindamise lepinguid ei täida vedaja nn oma bussijuhtidega. „Enamus töötajaid palgatakse ikka konkreetsest piirkonnast, üldjuhul eelmise vedaja töötajate hulgast,“ ütles ta.

Ettevõttel on kehtivad bussiliiniveo avaliku teenindamise lepingud Hiiumaal ja Võrumaal ning kommertsliiniveo lepingud Viljandimaal. Alates tänavu juulist hakati bussiliiniveo avaliku teenindamise lepingut täitma ka Tartu maakonnas, kus värvati bussiliiniveo jaoks tööle umbes 90 uut töötajat.

Hansa Bussiliinid AS-i põhitegevusala on sõitjate vedu bussidega. Mullu viimases kvartalis kuulus ettevõtte töötajaskonda 166 inimest.