Delfi Ärilehe lugeja märkas, et Omniva postkontoris müüakse praegugi venekeelse kirjaga postkaarte. „Vene keel ei ole meil riigikeel!“ oli ta resoluutne ja soovis teada, kas Omniva pole kaalunud tänases poliitilises olukorras nende müügilt eemaldamist.

Omniva sortimendijuht Santa Austa kinnitas, et kõik Venemaal toodetud kaardid eemaldati postkontoritest juba Ukraina sõja alguses. „Tänaseks on venekeelsete postkaartide osakaal Omniva valikus minimaalne,“ lisas ta.

Austa tõi välja, et venekeelsete kaartide kõrval on müügil ka näiteks ingliskeelsed kaardid. „Mõlemad on keeled, mida räägivad mitmed erinevad rahvused, ja turistid soovivad tihti Eestist kodumaale postkaarte saata,“ selgitas ta.

Omniva Baltikumi rahvusvaheliste teenuste juhi Age Kogerma sõnul toimub praegu Venemaaga ainult universaalne postiteenus. „Kõik kommertslepingud on lõpetatud ja vabaturuteenuseid Venemaa suunal me ei osuta,“ kinnitas ta.

„Kui võrrelda perioodi 18.11–17.12 aastatel 2021 ning 2023, siis Venemaale saadetava posti (nii pakkide kui kirjade) maht on vähenenud 71% ning Eestisse saadetud posti maht on vähenenud 78%,“ tõi Kogerma lisaks välja.