Tõusjateks olid Pro Kapital Grupp (+4,67%), EfTEN Real Estate Fund (+0,27%), Merko Ehitus (+0,26%) ja Tallinna Kaubamaja Grupp (+0,1%). Suurimateks langejateks olid Hepsor (-1,41%), Coop Pank (-1,26%), Ekspress Grupp (-1,16%) ja Infortar (-1,06%).

Teistes nimekirjades oli täna vaid üks tõusja: ravimifirma J. Molner (+4,82%).

Mis veel toimus?

  • Houthi mässuliste rünnakud on hakanud tõkestama kaupade vedu Punases meres. Seetõttu on mitmed naftaveoga tegelevad ettevõtted otsustanud suunata tarned ümber selliselt, et alused sõidaksid mitte otse läbi Punase mere, vaid ümber Aafrika. Viimaseks näiteks on maailma üks suurimaid naftafirmasid BP. See aga toob kaasa transpordihindade kallinemise, mistõttu on toornafta hind asunud tõusule. Brenti toornafta on täna kerkinud enam kui 3%, 79 dollarini. Maagaasi hind on Dutch TTF börsil tõusnud sõltuvalt lepingu täitmise perioodist 4-10%.

  • Novo Nordiski suurim aktsionär kavatseb osa enda ootamatult rekordilisest kasumist ehk 1,8 miljardit Taani krooni (265 miljonit dollarit) investeerida vaktsiiniuuringutesse. Uurimiskeskuse fookuses on vaktsiinide loomine hingamisteede haigustele nagu tuberkuloos ja gripp.

  • Coop Pank hakkas alates tänasest vahendama Tuleva pensionifondidega liitumise võimalust.

Mujal Euroopas on täna börsid liikumas erisuunaliselt. Prantsuse indeks CAC 40 on langenud 0,4% ning Saksa indeks DAX 0,5%, samas on Briti indeks FTSE 100 tõusnud 0,5% ja Põhjamaade indeks OMX Nordic 40 0,7%. Viimases indeksis on enim tõusnud logistikafirma A.P. Møller-Mærski aktsia (+2,7%).

USA-s on börsipäev alanud kergelt rohelises toonis: esimese pooltunni järel on S&P 500 ja Nasdaq Composite tõusnud 0,4% ning Dow Jones 0,1%. USA börs on viimastel nädalatel tugevalt rallinud, kui S&P 500 indeks on tõusnud seitsmel nädalal järjest.