Perioodil aasta algusest novembri lõpuni tegid Eesti turistid kõige sagedamini oste Soomes, Hispaanias ja Lätis. Esikolmik oli ka mullu samasugune.

Läti turistid ostlesid kõige rohkem Saksamaal, Poolas ja Leedus. Leedu turistid omakorda aga Saksamaal, Poolas ja Valgevenes. Mullu oli Leedu inimestel esiotsas Valgevene, millele järgnesid Saksamaa ja Poola. Läti elanikel oli eelmisel aastal kolmandal kohal Rootsi, mis tänavu on asendunud Leeduga.

Naaberriikides on Eesti populaarsus reisisihtkohana väga erinev – Lätis on Eestis tehtud ostud seitsmendal kohal, Leedus on Eestis tehtud ostud aga 22. kohal. Eesti inimeste jaoks on Läti populaarsuselt kolmas ostukoht, Leedu 13. kohal.

Citadele’i jaepanganduse juht Marina Hakiainen märgib, et Eesti inimestele on südamesse pugenud lõunasse jäävad lähiriigid. „Eestlaste jaoks on Läti alati populaarne sihtpaik olnud, kuid on näha, et aastaga on ostukohtade vaatest enim populaarsust kasvatanud Leedu ja Poola ning enim populaarust on kaotanud Rootsi ja Taani. Lõuna-Euroopa populaarsete puhkuspaikade osas muutust pole toimunud. On näha, et keerulisemaks muutunud majandusolukorrast tulenevalt valitakse lühemateks puhkusteks taskukohasemaid sihtkohti, kuid pikematelt puhkusereisidelt kokku ei hoita,“ ütleb Hakiainen.

Citadele’i ostustatistika Eesti elanike TOP 10

  1. Soome

  2. Hispaania

  3. Läti

  4. Itaalia

  5. Prantsusmaa

  6. Saksamaa

  7. Türgi

  8. Poola

  9. Ameerika Ühendriigid

  10. Araabia Ühendemiraadid