Alates 2024. aastast saab esitada avaldusi teise pensionisamba sissemaksete suurendamiseks aastast 2025. „Kui seni sai inimene ise II sambasse investeerida 2% brutopalgast ja riik lisas sotsiaalmaksu osa 4%, siis nüüd tekib võimalus oma panust brutopalgast suurendada kas nelja või kuue protsendini, millele lisandub endiselt 4% sotsiaalmaksuosa,“ selgitab SEB Varahalduse äriarendusjuht Peeter Schamardin.

„Kui sissemakseid tõsta kahelt protsendilt kuuele, siis paljude jaoks on see mugav viis pensioniks rohkem koguda – avalduse peab tegema vaid ühe korra,“ lisab ta.

2024. aastal tehtud avaldus hakkab kehtima maksetele 2025. aastal. Avaldus tuleb esitada novembri lõpuks. Valikut, kas II pensionisambasse panustada kaks, neli või kuus protsenti brutopalgast, saab edaspidi muuta korra aastas.

„Makse tõstmine on vabatahtlik, vaikimisi kehtib edasi 2% osakaal. Kasutades tulevikus aga võimalikult palju ära II pensionisamba 6+4% ja III pensionisamba 15% limiiti, on võimalik enda parema tuleviku heaks investeerida koguni 25% brutopalgast,“ toob Schamardin välja.