Võrreldes 2022. aasta novembriga mõjutas indeksit enim hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, puidutöötlemises ja puittoodete ning paberi tootmises. Vastupidist mõju avaldas elektriseadmete, tööstusmasinate ja -seadmete ning elektroonikaseadmete tootmise hinnatõus.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit oktoobriga võrreldes eelkõige hinnalangus kütteõlide, puittoodete ning tööstusmasinate ja -seadmete tootmises. „Samuti mõjutas indeksit elektrienergia, plasttoodete ja elektroonikaseadmete tootmise hinnatõus,“ lisas Šokman.

Ekspordihinnaindeks langes novembris võrreldes oktoobriga 1,2%. Kõige rohkem langesid naftasaaduste, kemikaalide ja keemiatoodete ning põllumajandussaaduste hinnad. Kõige rohkem tõusid hinnad elektrienergial, mäetööstuses ning rõivastel. Võrreldes 2022. aasta novembriga langes ekspordihinnaindeks 3,5%.

Impordihinnaindeks langes novembris võrreldes oktoobriga 0,7%. Enim langesid naftasaaduste, kemikaalide ja keemiatoodete ning tekstiili ja rõivaste hinnad. Enim tõusid elektrienergia, mootorsõidukite ning paberi ja pabertoodete hinnad. Võrreldes 2022. aasta novembriga langes impordihinnaindeks 3,5%.

Tööstustoodangut mõjutasid mitmed hinnatõusud.