Lisaks keelas Riia ringkonnakohus Rimšēvičsil viis aastat töötada avalikus sektoris ja konfiskeeris ka tema vara, sh elumaja Riia lähedal, korteri Jūrmalas ja pangakontodel olevad 25 000 eurot.

Vahetult pärast kohtuotsuse väljakuulutamist ütles Rimšēvičs ajakirjanikele, et kaebab selle edasi. Ta on kogu viie aasta jooksul, mil ta oli uurimise all, kinnitanud oma süütust.

Rimšēvics peeti kinni 2018. aastal, kui Läti korruptsiooni ennetamise ja sellega võitlemise büroo hakkas pangandussektoris kahtlustama kahtlaseid tehinguid. Sektor on läbinud vahepealse ajaga suurpuhastuse ning Rimšēvicsi kohtuotsus oli selle viimane kauaoodatud etapp.

Kohtuprotsess ise algas juba neli aastat tagasi, kuid kõik ei läinud viperusteta. Näiteks teatas esimene kohtunik, et astub ametist tagasi, kuigi ta oli alles noor ja oma karjääritee alguses. Esialgu pidi asja arutama Riia kohus, kuna kuriteod pandi toime just seal, kuid sealt saadeti kohtuasi hoopis Jūrmalasse – Rimšēvičs olevat teatud kingid vastu võtnud seal ühes mereäärses kuurordis. Sealt jõudis asi aga lõpuks Riia kohtusse tagasi.