Hiina rakendust, mis on populaarne oma ülisoodsate hindadega riiete, mänguasjade ja vidinate poolest, kogub aina järjest üle maailma tuntust. Temu rakendust laaditi Ühendkuningriigis 2023. aastal alla üle 19 miljoni korda.

ÜK välisasjade erikomisjoni juht Alicia Kearns ütles BBC-le, et ta on mures Temu populaarsuse tõusu ja sellega kaasnevate ohtude päras.

Temu väitis, et nad keelavad rangelt sunniviisilise või lapstööjõu kasutamise.

Ettevõte tegi avalduse alles pärast seda, kui USA valitsuse uurimine leidis, et on äärmiselt suur oht, et Temu kaudu müüdavad tooted võivad olla valmistatud sunniviisilise tööjõu abil.

Temu rakendas väidetavalt ainult ühe nõude, mille järgselt peavad tarnijad peavad nõustuma tingimustega, mis keelavad sunnitööjõu kasutamise.

„Osta nagu miljardär“

Temut toetab Hiina e-kaubanduse hiiglane Pinduoduo ja see käivitati USAs 2022. aastal.

Alates rakenduse tulekust on Ühendkuningriigis olnud Temu regulaarselt rakenduste allalaadimise edetabelite tipus. Andmeanalüütiku Sensor Toweri BBC-le antud andmete kohaselt on rakendusel üheksa miljonit igakuist kasutajat.

Veebiplatvorm, mille loosung on „osta nagu miljardär“, võimaldab tarbijatel osta otse Hiina tootjatelt madalate hindadega kaupa.

Pakkudes taskukohasemaid võimalusi igapäevaste esemete ostmiseks, on see ekspertide hinnangul aidanud paljudel peredel leevendada kasvava elukalliduse mõju.