Toomas Tauki sõnul on kohalike ning eriti Skandinaavia ehitusmahtude vähenemise tõttu puidu hind aastatagusest ligi 50% soodsam. „Puit liikus terve aasta üldisele inflatsioonile täiesti vastupidises suunas ja jäi suvel pidama. Kui viimased pool aastat oli turul selgelt puidu ülepakkumine, siis praeguseks on tootmismahtusid vähendatud ja paistab, et hinnapõhi on kas käes või käis sügisel põhjas ära,“ rääkis Tauk.

„Praegu prognoosivad puidutootjad esimeseks kvartaliks 5%-10% muutust, kuid suuremat hinnatõusu pole järgmiseks pooleks aastaks ette näha. Ka üldehitusmaterjalide hinnad langesid viimase aastaga ja selles sektoris samuti suuremat hinnatõusu ei paista,“ ütles Tauk.

Puumarketi juhi sõnul hoiavad suured materjalitootjad oma tehased lahti, mahtusid korrigeeritakse vastavalt nõudlusele ning oodatakse uut majanduse tõusutsüklit. „Suures plaanis käib ehitusturul terav hinnavõitlus ning kasumimarginaalid on langenud, mistõttu on tellija jaoks praegu üle aastate soodsaim aeg ehitamiseks. Materjalide saadavus ja hinnad on head ning ehitajad paindlikud. Alustasime ka ise just samal põhjusel sügisel oma Männiku müügiesinduse ümberehitustöödega,“ rääkis Tauk.

„Pankade prognooside kohaselt peaks euribor järgmisel aastal 2,5–3 protsendi peale langema. Oma analüüsides arvestame, et koos euribori vähenemise ja tarbijakindluse taastumisega hakkavad ehitusmahud ja nõudlus järgmise aasta keskelt ülespoole minema,“ lisas Tauk.